Pentru a va oferi servicii mai bune, utilizam cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

In perioada iunie - octombrie 2018 s-a desfasurat prima editie a concursului de idei si solutii pentru smart city dedicat tinerilor interesati de viitorul si sustenabilitatea orasului in care locuiesc.

Concursul s-a adresat elevilor de la clasele IX-XII din Romania si a presupus propunerea unor solutii inteligente la problemele identificate in comunitatile din care tinerii provin, pornind de la documentarea conceptului de Smart City/ Oras Inteligent.

In competitie au fost inscrise 10 propuneri care au vizat transportul public, construirea de locuinte sustenabile, folosirea energiei regenerabile, combaterea poluarii portuare, dar si alte teme relevante pentru orasele in care studiaza elevii participanti la concurs. Toate propunerile, prezentate sub forma unui video, sunt disponibile pe canalul de YouTube al GreenTech Film Festival, de aici

Propunerea care a obtinut punctajul maxim din partea membrilor juriului a fost elaborata de echipa Colegiului National "Mircea cel Batran" Constanta, formata din Belcin Mara-Gabriela, Butilca Rares Dumitru, Ceara Filip-Ioan, Vlad Bogdan-Costin si Pocea Antonio, elevi in clasa a XI-a.

Propunerea lor, Poluarea portuara, poate fi urmarita aici https://youtu.be/d6DMWtfkrKc

Juriul competitiei a fost alcatuit din:

Dan Tudose - doctor in Computer Science, profesor asociat la Universitatea Politehnica din Bucuresti
Adrian Mihaltianu - jurnalist, scriitor SF, finalist al concursului de proiecte de guvernare globala Global Challenges 2018
Oraan Marculescu – director revista Stiinta&Tehnica
Adina Magsi – managerul programului de colectare selectiva a dozelor din aluminiu - Every Can Counts Romania
Nicoleta Talpes - organizator GreenTech Film Festival si BeSmart