Pentru a va oferi servicii mai bune, utilizam cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

GreenTech Film Festival incepe astazi, 12 noiembrie, la Cinema Elvire Popesco din Bucuresti. O editie locala se va desfasura la Institutul Francez din Cluj-Napoca, pe 20 noiembrie.
• Festivalul va fi deschis prin proiectia filmului „The Big Short”, urmata de un dialog intre public si Joëlle TOLEDANO, Profesor Emerit de Economie la Universitatea Paris Dauphine;
• Pe 13 noimebrie, publicul va putea urmari avanpremiera mondiala a serialului Marte, o productie National Geographic, si il va cunoaste pe singurul explorator roman din National Geographic Society, cercetator in stiintele pamantului si expert in strategii de dezvoltare;
• Programul festivalului include proiectii de film care vorbesc despre viitorul umanitatii, dezbateri si atelierele MiniGreenTech de reciclare creativa si robotica.
 
Editia a doua a GreenTech Film Festival incepe astazi, 12 noiembrie, la Cinema Elvire Popesco din Bucuresti. Evenimentul va fi deschis prin proiectia filmului „THE BIG SHORT”, urmata de un dialog cu publicul alaturi de Joëlle TOLEDANO, Profesor Emerit de Economie la Universitatea Paris Dauphine si presedinta grupului de lucru « Miza blockchain ». Dezbaterea va fi moderata de Constantin RUDNITCHI, expert economic si ziarist.
 
cover GreenTechFest2018 highlights 01
 
Pe 13 noiembrie, publicul va putea urmari din sala de cinema avanpremiera mondiala a celui de-al doilea sezon al documentarului MARTE, o productie National Geographic, in parteneriat cu producatorul Brian Grazer („Apollo 13”, „A Beautiful Mind”) si regizorul Ron Howard („The Da Vinci Code”, „Solo: A Star Wars Story”), care dau viata unui scenariu in care pamantenii devin primii locuitori ai planetei MARTE. Evenimentul va avea loc incepand cu ora 19.00. 
 
Prezent in Romania pentru GreenTech Film Festival, Sergiu Jiduc, singurul explorator roman din National Geographic Society vine in sala de cinema pentru a vorbi publicului despre noua era a explorarii, in calitate de cercetator in stiintele pamantului si expert in strategii de dezvoltare sustenabila. Cercetarea sa se concentreaza pe intelegerea dinamicii dintre sistemul climatic, siguranta resurselor de hrana si apa in zonele montane. In prezent, eforturile de cercetare ale lui Sergiu Jiduc acopera spectrul stiintelor naturale si sociale (o componenta importanta a cercetarii fiind intelegerea mecanismelor de declansare precum si comportamentul ghetarilor in crestere sau in stare de avans rapid din Himalaya-Karakoram).
 
Din programul festivalului, tot pe 13 noiembrie, face parte si dezbaterea „Cand tehnologia serveste economia. Criptomonede: mize si perspective” sustinuta de Joëlle Toledano, profesor de economie la Universitatea Paris Dauphine, in prezenta altor specialisti romani in domeniul economiei. Evenimentul va avea loc in Atriumul Institutului Francez din Bucuresti, incepand cu ora 19.00.
 
Ziua de miercuri, 14 noiembrie, include proiectii de film documentar care aduc in atentia spectatorilor imaginea omenirii de peste 25 de ani, asa cum o prezinta istoricul israelian Yuval Noah Harari in „Oameni, Zei si Tehnologie”, cum functioneaza tehnologia online („Viitorul creat de noi”) si crearea de continut video („YouTube, Vloggeri si Tu”). 
 
Din program mai fac parte si atelierele MiniGreenTech, dedicate elevilor. Acestia vor putea invata despre importanta reciclarii prin demonstratii in care doze din aluminiu, PET-uri si textile sunt transformate in obiecte ce pot fi refolosite, dar si despre programare, robotica si realitate virtuala. 
 
Detalii despre programul complet, bilete si rezervari sunt disponibile pe site-ul www.greentechfilmfestival.ro, la sectiunea Program, dar si pe pagina de Facebook www.facebook.com/GreenTechFilmFestival. Biletele sunt disponibile pe Eventbook.ro. 
 
GreenTech Film Festival este un proiect initiat de Media Image Factory. Editia din 2018 este organizata impreuna cu Ambasada Frantei, Institutul Francez din Bucuresti, Institutul Francez din Cluj-Napoca, Every Can Counts Romania si Asociatia Alucro. 
 
Cu sprijinul: Ambasada Frantei, Institutul Francez din Bucuresti, Every Can Counts Romania, Institutul Francez din Cluj-Napoca, Asociatia  Alucro
Parteneri: National Geographic, Carturesti, Ecoteca, Liga Studentilor Electronisti, Ecotic, UniVRse, Undesigned 
Parteneri media: TANANANA, Zile si Nopti, Ziare.com, Business24, Stiinta&Tehnica, GreenReport, The Institute, Movie News, PR Wave, Filme-Carti, Modernism 
Partener monitorizare: Media Trust 
Masina oficiala: Groupe Renault
 
Contact presa: 
Media Image Factory 
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.