Pentru a va oferi servicii mai bune, utilizam cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

Sergiu Jiduc, singurul explorator roman din comunitatea National Geographic, cercetator in stiintele pamantului si expert in strategiile de dezvoltare sustenabila, vine la GreenTech Film Festival, pe 13 noiembrie.

 Sergiu Jiduc 2 credits Jeremy Janeczko site

  • Sergiu Jiduc, singurul explorator roman din comunitatea National Geographic, cercetator in stiintele pamantului si expert in strategiile de dezvoltare sustenabila, vine la GreenTech Film Festival, pe 13 noiembrie;
  • Avanpremiera mondiala a celui de-al doilea sezon MARTE, o productie prezentata de National Geographic, din a carei distributie face parte si actrita romanca Anamaria Marinca, va putea fi urmarita in exclusivitate, din sala de cinema, marti, 13 noiembrie, ora 19.00, la GreenTechFilm Festival. Aflata la New York la un eveniment de lansare a noii serii, actrita a transmis un mesaj publicului din Romania;
  • anamaria youtube
  • Mizele si perspectivele economice ale criptomonedelor vor fi dezbatute in prezenta invitatei Joëlle Toledano, profesor de economie la Universitatea Paris Dauphine, si a altor specialisti romani;

In perioada 12-14 noiembrie 2018 va avea loc la Bucuresti cea de-a doua editie a festivalului de filme documentare, GreenTech Film Festival. Invitatul special al acestei editii este Sergiu Jiduc, singurul explorator roman din National Geographic Society, cercetator in stiintele pamantului si expert in strategii de dezvoltare sustenabila. Publicul il va putea cunoaste marti, 13 noiembrie, orele 20.30, cand va sustine prezentarea „Noua era a explorarii”, urmata de un Q&A.

Sergiu Jiduc este de origine din Transilvania, unde prin intermediul alpinismului a dezvoltat o simpatie pentru mediul natural si studierea acestuia. Pasiunea sa pentru geografie l-a motivat sa studieze Environmental Geoscience la Universitatea din Edinburgh, urmata de un Master in Stiinta in Environmental Technology la Imperial College din Londra. A primit granturi prestigioase pentru cercetare, primul sau grant National Geographic fiind acordat in 2012 pentru evaluarea schimbarilor peisagistice din Anzii Peruani.

Cercetarea sa se concentreaza pe intelegerea dinamicii dintre sistemul climatic, siguranta resurselor de hrana si apa in zonele montane. In prezent, eforturile de cercetare ale lui Sergiu Jiduc acopera spectrul stiintelor naturale si sociale (o componenta importanta a cercetarii fiind intelegerea mecanismelor de declansare precum si comportamentul ghetarilor in crestere sau in stare de avans rapid din Himalaya-Karakoram).

Pe langa alpinism, Sergiu Jiduc este de asemenea, un comunicator stiintific care a lucrat la Festivalul International de Stiinte din Edinburgh si a tinut mai multe discursuri la evenimente precum TEDx Londra, Flood Expo Londra, Seminarele de Explorare ale Societatii Regale de Geografie din Londra, Societatea de Explorare a Universitatii din Oxford precum si altele.

In Romania, prezenta lui Sergiu Jiduc va putea fi remarcata in aceeasi zi in care la nivel mondial este urmarita avanpremiera celui de-al doilea sezon al documentarului MARTE, o productie National Geographic, in parteneriat cu producatorul Brian Grazer („Apollo 13”, „A Beautiful Mind”) si regizorul Ron Howard („The Da Vinci Code”, „Solo: A Star Wars Story”). Avanpremiera serialului care da viata unui scenariu in care pamantenii devin primii locuitori ai planetei MARTE va putea fi vazuta in sala de cinema, pe 13 noiembrie, incepand cu ora 19.00.

Viitorul umanitatii se va indrepta, in mod fundamental, intr-una una din urmatoarele doua directii: fie vom deveni o specie multiplanetara care va calatori in spatiu, fie vom ramane pe aceasta planeta pana la aparitia unui eveniment catastrofal ce ne va aduce extinctia. Pentru un viitor optimist, prima optiune trebuie sa fie valabila”, afirma Elon Musk – MARTE, National Geographic.

Din programul festivalului, tot pe 13 noiembrie, face parte si dezbaterea „Cand tehnologia serveste economia. Criptomonede: mize si perspective” sustinuta de Joëlle Toledano, profesor de economie la Universitatea Paris Dauphine, in prezenta altor specialisti romani in domeniul economiei. Evenimentul va avea loc in Atriumul Institutului Francez din Bucuresti, incepand cu ora 19.00.

Accesul la cele trei evenimente din ziua de 13 noiembrie este gratuit, in baza unei rezervari prealabile la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Festivalul include proiectii de film documentar care aduc in atentia spectatorilor imaginea omenirii de peste 25 de ani („Oameni, Zei si Tehnologie”), cum functioneaza tehnologia online („Viitorul creat de noi”) si crearea de continut video („YouTube, Vloggeri si Tu”), dar si ateliere de reciclare creativa si robotica, dedicate elevilor. Programul complet este disponibil pe pe site-ul www.greentechfilmfestival.ro, iar biletele pot fi achizitionate de pe Eventbook.ro.

GreenTech Film Festival este un proiect initiat de Media Image Factory. Editia din 2018 este organizata impreuna cu Ambasada Frantei, Institutul Francez din Bucuresti, Institutul Francez din Cluj-Napoca, Every Can Counts Romania si Asociatia Alucro.

Cu sprijinul: Ambasada Frantei, Institutul Francez din Bucuresti, Every Can Counts Romania, Institutul Francez din Cluj-Napoca, Asociatia Alucro

Parteneri: National Geographic, Carturesti, Ecoteca, Liga Studentilor Electronisti, Ecotic, UniVRse, Undesigned

Parteneri media: TANANANA, Zile si Nopti, Ziare.com, Business24, Stiinta&Tehnica, GreenReport, The Institute, Movie News, PR Wave, Filme-Carti, Modernism

Partener monitorizare: Media Trust

Masina oficiala: Groupe Renault

Site: www.greetechfilmfestival.ro

Facebook: www.facebook.com/GreenTechFilmFestival

Instagram: www.instagram.com/GreenTechFilmFestival

 

Contact presa:

Media Image Factory

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Photo credits Sergiu Jiduc: Jeremy Janeczko