Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

Filme

10 film poster 50x70 HiRez PremieraRomania, 56 min

10 (Zece) este prima parte dintr-o serie de documentare care prezinta portretul unei societati aflata in schimbare. De ce   este nevoie de modele pozitive intr-o societate? Ce ne face sa ne asumam riscuri si cum apar liderii? Cum arata o  Romanie ideala?

In societatile dezvoltate stiinta si educatia sunt temele prioritare. Tehnologia este un catalizator al schimbarii si evolutiei. Impactul asupra mediului nu este neglijat de cei care pun in aplicare initiative ce pot fi oricand luate ca exemple. De la case solare, la masini electrice si surse de incarcare cu energie electrica, pana la procurarea hranei prin metode altenative, agricultura urbana, permacultura, ecoturism - toate fac portretul unui nou curent care a luat avant in Romania. Specialisti in sociologie, ecologie, psihologie sau tehnologie, dau voce unei noi gandiri in societatea romanesca.

Schimbarea sta in fiecare dintre noi si se intampla acum.

Pe tine cine te inspira?

TRAILER - in curand

agroecology systems

Romania, 51 min.

Agroecology Systems este o sursa de inspiratie la nivel mondial, in intreaga lume oamenii sunt din ce in ce mai constienti de locul de provenienta al alimentelor, cum sa devina siguranta alimentara. Agroecology and Permaculture Design pot oferi raspunsuri la provocarile globale cu care ne confruntam in urmatorii ani, cand cererea crescanda de alimente sanatoase ar putea fi asigurata de fermierii mici. Cu aceste sisteme putem crea abundenta, vindecam soluri saracite si generam venituri in acelasi timp. Chiar daca aveam mai putin de 1000 de dolari pentru a face acest film, acest lucru arata si mai mult ca poti aplica filosofia permaculturii in fiecare aspect al vietii de zi cu zi. Acest film va duce intr-o calatorie globala a cunostintelor si a tehnicilor.

TRAILER

https://vimeo.com/232793591 

alerte rouge sur la tulipe

Franta, 2015, 55 min

Regia: Jean-Christophe Mathias

Un documentar despre disparitia lalelelor salbatice din New Aquitaine. Filmul evoca mai multe subiecte: pesticide, sanatate si agricultura ecologica, deseuri, sol, urbanizare, lansatoare de alerte, justitie, drept si Carta Mediului.

TRAILER

https://www.youtube.com/watch?v=Q9glPXKYWRE 

mic afis avizeRomania, 17 min.

Avize pentru Soare este un scurt metraj care urmareste traseul razelor de la Soare pana in prizele din casele noastre, prin intermediul experientelor celor care au infruntat birocratia si s-au decis sa profite de energia solara in casele si birourile lor. Filmul produs de Think Outside the Box si Asociatia SNK arata de ce nu profitam mai mult de energia pe care o primim de la Soare, energie care e de 10.000 de ori mai multa decat ne trebuie.

TRAILER 

https://vimeo.com/219636862

Afis A2 Guerilla Verde august 2016

Franta, 2015, 128 min

Regia: Cyril Dion si Mélanie Laurent

In urma publicarii unui studiu care anunta posibila disparitie a unei parti a omenirii pana in 2100, Cyril Dion si Mélanie Laurent impreuna cu o echipa de alte patru persoane Alexandre, Laurent, Raphäel si Antoine, toti in jur de 30 de ani, pleaca in zece tari (Franta si Insula Réunion, Elvetia, SUA, Marea Britanie, Danemarca, Belgia, Finlanda, Norvegia, Islanda, India) sa ancheteze ce ar putea provoca aceasta catastrofa, cum ar putea fi ea evitata si sa exploreze lumea in cautarea de solutii capabile sa salveze generatiile viitoare. In timpul calatoriei, ei intalnesc pionierii ce reinventeaza agricultura, energia, economia, democratia si educatia.

TRAILER
https://www.youtube.com/watch?v=NUN0QxRB7e0&t=11s

Romania, 2017, 50 min.gradina perfecta

Regia: Dorin Moldoveanu

Trei gradinari amatori pornesc intr-o excursie de 2.000 de kilometri prin Romania, pentru a vizita gradini cultivate dupa principiile permaculturii. Oamenii pe care îi intalnesc si locurile pe care le descopera ii fascinează si le dau increderea ca, intr-o zi, felul in care ne vom produce hrana va spori biodiversitatea si va proteja mediul inconjurător.

 

 

 

 

 

Lempereur March Of The Penguins 2 The Call

Franta, 2017, 82 min

Regia: Luc Jacquet

O continuare a documentarului "March of the Penguins", premiat cu Oscar in 2006. Luc Jacquet revine cu un nou film care urmareste povestea unui pui de penguin care se pregateste sa porneasca in prima sa calatorie, urmand chemarea misterioasa care indeamna pinguinii sa porneasca spre o destinatie necunoscuta, odata cu apropierea iernii.

TRAILER

https://www.youtube.com/watch?v=7yZn07gOjQM