Pentru a va oferi servicii mai bune, utilizam cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

banner_FB_GreenTechFilm_1903x789_02-2020_v2
banner_GreenTechFest2019_1903x789px-01 site
Previous Next

GreenTech Film Festival, primul festival de filme documentare dedicat tehnologiei verzi, se desfasoara in aceasta toamna in Bucuresti, la Cinema Elvira Popescu, in perioada 9-12 octombrie.

 

  • Primul festival Zero Carbon - Organizatorii isi propun sa elimine complet amprenta de carbon rezultata din activitatile organizatorice pe care le implica in general un festival de film.
  • Programul include proiectii ale unor filme documentare realizate de specialisti straini, dar si studii de caz din Romania, surprinse sub forma unor scurtmetraje, ateliere de stiinta, ecologie, robotica, reciclare creativa si o conferinta despre cum tehnologia contribuie la dezvoltarea solutiilor sustenabile.
  • In deschiderea festivalului se anunta lansarea documentarului romanesc 10(Zece), o productie independenta, care prezinta oameni de exceptie din Romania.
  • GreenTech Film Festival este organizat de Media Image Factory, cu o experienta de 10 ani in dezvoltarea si comunicarea proiectelor sociale, Asociatia ECOTIC, Institutul Francez, cu sprijinul Every Can Counts Romania, IBM si UPC, Discovery Channel, Revista Stiinta si Tehnica, dar si al altor parteneri.

12 banner com 1

GreenTech Film Festival este primul festival carbon neutru din Romania. Pentru atingerea acestui scop, organizatorii festivalului au urmarit indeplinirea a doua obiective importante: reducerea emisiilor posibile si compensarea emisiilor inevitabile de gaze cu efect de sera. Realizarea acestor obiective va fi urmarita atat in cadrul organizarii propriu-zise a festivalului, cat si in activitatile necesare pentru realizarea filmului documentar 10 (ZECE), ce va fi prezentat in deschiderea festivalului.

Pentru atingerea primului obiectiv, organizarea evenimentului presupune aplicarea de masuri necesare pentru reducerea emisiilor, cum ar fi: folosirea cartonului si a hartiei din materiale reciclabile, eliminarea tuturor materialelor printate, folosirea produselor locale pentru serviciile de catering, eliminarea ambalajelor de tipul plastic, PET sau metal si incurajarea invitatilor si a publicului larg de a folosi bicicleta sau mijlocul de transport in comun pentru deplasarea catre sala de cinema.

In ceea ce priveste realizarea filmului documentar, deplasarile au fost facute cu masini electrice. Aceasta masura a determinat reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera cu 270.9 kgCO2e.

Pentru atingerea scopului final, de festival carbon neutru, reducerea emisiilor este completata de compensarea cantitatilor inevitabile CO2e sau compensarea amprentei de carbon.

Compensarea amprentei de carbon se va realiza prin sustinerea unui proiect local de energie regenerabila, prin achizitionarea creditelor de carbon ce corespund impactului asupra mediului al evenimentului.

Proiectul din care provin creditele de carbon se numeste Topolog Wind Power si este localizat in judetul Tulcea. Topolog Wind Power este primul proiect din Romania care prin intermediul unui standard local, genereaza in medie 594 de credite de carbon/an. Toata energia produsa este trimisa catre Gridul National de Energie din Romania.

Prima editie a GreenTech Film Festival se va desfasura in perioada 9-12 octombrie, la Cinema Elvira Popescu din Bucuresti iar programul include proiectii ale unor documentare din domeniul ecologiei si tehnologiei, o selectie a unor scurtmetraje documentate si realizate in Romtania, ateliere de stiinta, ecologie, robotica, reciclare creativa adresate cu precadere tinerilor.

Din programul GreenTech Film Festival face parte conferinta „Cum poate ajuta tehnologia in dezvoltarea solutiilor sustenabile?” la care vor participa experti in stiinta, tehnologie si ecologie din Romania si Franta si care isi propun ca prin propria expertiza sa formuleze un raspuns la subiectul central al conferintei, organizat in jurul a doua paneluri – „Energie regenerabila si stocarea energiei: apa, CO2 si soare. Masini electrice. Case solare” si „Dezvoltarea de solutii pentru agricultura sustenabila”. Programul detaliat al conferintei poate fi vazut aici.

1 banner com 1

GreenTech Film Festival este organizat de Media Image Factory, cu o experienta de 10 ani in dezvoltarea si comunicarea proiectelor sociale, Asociatia ECOTIC, Institutul Francez, cu sprijinul Every Can Counts Romania, IBM si UPC, Discovery Channel, Revista Stiinta si Tehnica, dar si al altor parteneri. Mai multe detalii despre filme si ateliere sunt disponibile pe site-ul www.greentechfilmfestival.ro si pe pagina de Facebook GreenTechFilmFestival.

Parteneri media: Radio ZU, Zile si Nopti, 24 Fun, DECS, Cinemagia, Dicovery Channel, Green Report, InfoMediu Europa, Stiinta&Tehnica, Eva.ro, Cinefan, Orasul Meu, Informateca, Romtania Pozitiva, Filme-Carti, Modernism, Gratuitor, Feeder.ro.

Deplasarea cu masinile electrice este posibila cu sprijinul: BADSI, BMW Romania, Renault Romania.

Primul Festival Zero Carbon din Romtania este posibil cu sprijinunul: Asociatia Zero CO2.

Masina oficiala a festivalului: Nissan Leaf – cea mai vtanduta masina electrica din lume!

Website-ul festivalului a fost realizat cu sprijinul: Undesigned.

Folosirea produselor de catering locale este posbila cu sprijinul: Aqua Carpatica, Cofetariile Delice.

 

Noutati

GreenTech Film Festival – despre calea către sustenabilitate

Publicat pe 16-12-2019

De la antreprenori, reprezentanţi ai mediului ONG, reprezentanţi ai autorităţilor, până la cadre didactice, părinţi şi elevi, cu toţii au avut un lucru de spus sau ...

Citeste mai departe

GreenTech Film Festival aduce la Cluj-Napoca premiera documentarului „Blue Heart”

Publicat pe 18-11-2019

GreenTech Film Festival prezintă la Cluj-Napoca o ediţie specială vineri, 22 noiembie, la Centrul de Cultură Urbană – Cinema Dacia, cu sprijinul Primăriei Cluj Napoca.

Citeste mai departe

Experţi în sustenabilitate şi documentare în premieră vă aşteaptă începând de astăzi la GreenTech Film …

Publicat pe 11-11-2019

Astăzi începe la Bucureşti cea de-a treia ediţie a GreenTech Film Festival. Festivalul se desfăşoară în perioada 11-17 noiembrie, în locaţiile ParkLake Shopping Center (zona Main ...

Citeste mai departe

Ţările nordice, lideri europeni în inovaţie şi combaterea schimbărilor climatice, vin la GreenTech Film Fest…

Publicat pe 06-11-2019

În perioada 11-17 noiembrie se desfăşoară la Bucureşti şi pe 22 noiembrie la Cluj-Napoca, cea de-a treia ediţie a GreenTech Film Festival – platformă de educaţie ...

Citeste mai departe

STRATEGIC SUSTAINABLE DEVELOPMENT | Conferinţă & Dezbatere

Publicat pe 31-10-2019

Profesorul Karl-Henrik Robèrt, MD, PhD - o figură importantă în mișcarea de sustenabilitate la nivel mondial, unul dintre pionierii acestei mișcări, vorbește la GreenTech Film Festival ...

Citeste mai departe

GreenTech Film Festival 2019 - opt zile cu proiectii de film documentar, expozitii, dezbateri si ateliere pentru …

Publicat pe 31-10-2019

Green Tech Film Festival - platforma de educatie care promoveaza stilul de viata sustenabil, grija fata de mediu si tehnologiile verzi existente, prin filme documentare, dezbateri ...

Citeste mai departe

Castigatorii concursului Be SMART

Publicat pe 17-01-2019

In perioada iunie - octombrie 2018 s-a desfasurat prima editie a concursului de idei si solutii pentru smart city dedicat tinerilor interesati de viitorul si sustenabilitatea ...

Citeste mai departe

GreenTech Film Festival ajunge la Cluj-Napoca pe 20 noiembrie

Publicat pe 15-11-2018

Festivalul de filme documentare GreenTech Film Festival continua cu o editie speciala, organizata pe 20 noiembrie, la Institutul Francez din Cluj-Napoca, dupa incheierea editiei de la ...

Citeste mai departe

Astazi incepe GreenTech Film Festival – editia a II-a

Publicat pe 12-11-2018

GreenTech Film Festival incepe astazi, 12 noiembrie, la Cinema Elvire Popesco din Bucuresti. O editie locala se va desfasura la Institutul Francez din Cluj-Napoca, pe 20 ...

Citeste mai departe