Pentru a va oferi servicii mai bune, utilizam cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

BeSMART 31 octombrie mic
 
Ce inseamna BeSMART?
 
Este un concurs educativ, prin care incurajam informarea si educarea tinerei generatii sa gandeasca si sa propuna solutii optime legate de conceptul Smart City / Oras Inteligent.
Participantii la concurs trebuie sa demonstreze o buna cunoastere a acestui concept, ideile si solutiile raspunzand unor probleme reale identificate in comunitatile locale si care pot fi rezolvate prin implementarea tehnologiilor verzi.
 
Cum participi la concurs?
 
Inscrierea in concurs se poate face individual sau in echipe de lucru, de maximum 5 persoane. Participantii pot viza probleme din comunitatea locala ce tin de: scoala, cladiri „verzi”, economisirea resurselor, transport eficient, comunicare, sanatate publica, educatie, siguranta  si altele.
Planul prezentarii trebuie sa contina urmatoarele:
• Descrierea sumara a problemei identificate in oras/localitate;
• Ce impact estimat are asupra comunitatii si mediului;
• Propunerea unor solutii tehnologice inteligente pentru rezolvarea problemei;
• Efectele benefice ale acestor solutii SMART asupra comunitatii si mediului;
 
Prezentarea va fi in format video, participantii avand la dispozitie maximum 10 minute in care sa convinga juriul prin coerenta, claritate si competenta.
 
 
Cand are loc BeSMART?
 
Concursul se desfasoara in perioada 8 iunie – 31 octombrie 2018, perioada in care participantii trebuie sa trimita link la prezentarea video pe adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..
 
Intre 1 - 11 noiembrie 2018, un juriu format din specialisti va viziona prezentarile si va selecta castigatorul sau echipa castigatoare. 
 
Festivitatea de premiere a castigatorului concursului BeSMART are loc pe 12 noiembrie, la Cinema Elvira Popescu, in cadrul GreenTech Film Festival 2018, care se desfasoara in perioada 12-14 noiembrie la Bucuresti.
 
Juriu
 
Dan Tudose - doctor in Computer Science, profesor asociat la Universitatea Politehnica din Bucuresti
Adrian Mihaltianu - jurnalist, scriitor SF, finalist al concursului de proiecte de guvernare globala Global Challenges 2018
Oraan Marculescu – director revista Stiinta&Tehnica
Adina Magsi – managerul programului de colectare selectiva a dozelor din aluminiu - Every Can Counts Romania
Nicoleta Talpes - organizator GreenTech Film Festival si BeSmart
 
Proiecte inscrise 
 
Materialele video inscrise in competitie pot fi urmarite pe canalul de YouTube al festivalului GreenTech Film Festival
 
Castigatori
 
Echipa Colegiului National "Mircea cel Batran" Constanta formata din Belcin Mara-Gabriela, Butilca Rares Dumitru, Ceara Filip-Ioan, Vlad Bogdan-Costin si Pocea Antonio, elevi in clasa a XI-a.

Propunerea lor, Poluarea portuara, poate fi urmarita aici https://youtu.be/d6DMWtfkrKc