Pentru a va oferi servicii mai bune, utilizam cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

poster A1 landscape GreenTechFilmFest PROGRAM 01GreenTech Film Festival este primul festival de film din Romania dedicat documentarelor despre tehnologii verzi. Prima editie a festivalului a avut loc in perioada 9-12 octombrie in Bucuresti, la Cinema Elvire Popesco. 

Festival Zero Carbon

Aflat la prima editie, GreenTech Film Festival si-a propus sa fie o premiera pe scena evenimentelor, devenind primul festival carbon neutru din Romania. Pentru atingerea acestui scop, organizatorii festivalului au urmarit indeplinirea a doua obiective importante: reducerea emisiilor posibile si compensarea emisiilor inevitabile de gaze cu efect de sera. Realizarea acestor obiective s-a urmarit in cadrul organizarii propriu-zise a festivalului prin folosirea cartonului si a hartiei din materiale reciclabile, eliminarea tuturor materialelor printate, folosirea produselor locale pentru serviciile de catering, eliminarea ambalajelor de tipul plastic, PET sau metal si incurajarea invitatilor si a publicului larg de a folosi bicicleta sau mijlocul de transport in comun pentru deplasarea catre sala de cinema.

Program editia 2017

Din programul GreenTech Film Festival a facut parte conferinta „Cum poate ajuta tehnologia in dezvoltarea solutiilor sustenabile?” la care au participat experti in stiinta, tehnologie si ecologie din Romania si Franta si care au incercat sa ofere un raspuns la subiectul central al conferintei: „Energie regenerabila si stocarea energiei: apa, CO2 si soare. Masini electrice. Case solare” si „Dezvoltarea de solutii pentru agricultura sustenabila”. Tot in cadrul festivalului au avut loc  ateliere dedicate celor elevilor, despre reciclare, ecologie, tehnologie, stiinta sau robotica sustinute de parteneri ai proiectului. 

Publicul a putut urmari documentare romanesti prezentate in premiera: "In cautarea gradinii perfecte", "Agroechology" sau "Avize pentru soare", cat si documentare internationale care au in prim plan incalzirea globala: "March of the Penguins 2" sau ”The Breakthrough in renewable energy”.

 

 

Parteneri editia 2017

cu sprijinul si parteneri

parteneri media

cluj2