Pentru a va oferi servicii mai bune, utilizam cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

GTFF6 2023

Societatea in care traim se bazeaza foarte mult pe puterea exemplului, pozitiv sau negativ. Descoperim la tot pasul lucruri noi pe care ne dorim sa le punem in practica. Facem calatorii in tari indepartate si imprumutam idei. Constientizam probleme si incercam sa le gasim solutii. Nu ar fi bine daca am avea o carte care sa reuneasca toate aceste exemple?! Si daca nu o carte, poate un film. Chiar daca nu va reusi sa le reuneasca pe toate, atunci pe cele mai relevante..

vizual concurs 31 mai

 

„Peste tot in lume exista solutii” este ideea centrala a filmului DEMAIN, un documentar diferit prin faptul ca nu iti vorbeste despre dezastre si probleme fara rezolvare. Diferenta este ca DEMAIN sau „Ziua de maine”, asa cum a fost prezentat in Romania, aduce solutii. Solutii pe care o echipa de sase oameni, cu protagonisti cunoscuti precum Ciril Dyon si Mélanie Laurent, le gasesc intr-o calatorie pe care o fac in zece tari din lume. Bunele practici pe care ei le descopera si le pun intr-o capodopera cinematografica recompensata cu Premiul César pentru cel mai bun documentar, vin din agricultura, economie, energie, educatie, democratie.

Lansarea filmului DEMAIN in Romania ne-a facut sa ne dorim un film care sa vorbeasca despre oamenii din tara noastra, despre ideile care ar putea sa ii inspire si pe ceilalti. Asa a aparut si concursul de scurtmetraje GreenTech Movie Festival, parte dintr-un festival de filme eco-tech ce va avea loc in octombrie 2017. Concursul cauta sa reuneasca cele mai relevante exemple de bune practici din Romania care raspund problemelor de mediu, care spun povestea unor oameni care fac lucruri ce nu afecteaza mediul.

Exemplele pot veni din colectare selectiva, gestionarea corecta a deseurilor, consum inteligent de apa si resurse, contributii locale la schimbarile climatice, transport ecologic, zone urbane verzi, afaceri sustenabile, reutilizarea alimentelor, actiuni de impadurire, initiative locale care limiteaza defrisarile, actiuni de reabilitare ecologica a anumitor zone, refacere a spatiilor verzi.

In Marea Britanie, de pilda, functioneaza o ferma autosustenabila, zero waste, profitabila, bazata pe permacultura, care ar putea constitui un exemplu concret de buna practica ce contribuie la reducerea impactului fata de mediu. Povestea pe larg poate fi urmarita aici.

Tot din tara lui Shakespeare vine si ideea lui Gavin Munro, designer de mobilier care a gasit o metoda mai prietenoasa cu mediul pentru creatiile sale. Pentru el, cel mai comun mod de a produce mobilier din lemn este destul de simplu: copacii potriviti cresc pentru cateva zeci de ani, sunt taiati, apoi ciopliti in bucati mai mici ce sunt asamblate intr-un scaun. Totusi, Gavin Munro, s-a intrebat daca ar putea incerca o abordare cu totul diferita: cum ar fi daca ar putea sa creasca scaunele direct? Ce s-ar intampla daca arborii ar fi ghidati sa creasca in forme-scaun, iar prin sculptare strategica si grefare, la finalul anului ar putea „recolta scaune”? Dupa un lung proces de studiu si experimentare in gradina mamei sale, a luat nastere Full Grown Ltd, un proiect prin care Gavin creste copaci cu forme diferite, reusind cu usurinta sa produca mese, scaune, lampi. Urmariti povestea lui aici.

Acestea sunt doar cateva exemple de actiuni ce ar putea face subiectul scurtmetrajului. Hai sa le valorificam pe ale noastre!

Cu siguranta in Romania exista exemple similare, de aceea facem apel la voi cei care le cunoasteti si vreti sa le puneti pe ecran. Daca ati intrat in contact cu oameni care fac astfel de lucruri, va incurajam sa mergeti si sa le vorbiti despre posibilitatea ca munca lor sa fie cunoscuta si apreciata. Vedeti care sunt conditiile tehnice pentru realizarea scurtmetrajului, stabilti un scenariu si filmati acel exemplu. Data limita de inscriere a materialului realizat este 31 . Odata ce l-ati facut, completati formularul de inscriere de aici.

Toate scurtmetrajele inscrise in competitie vor fi incarcate pe platforma online www.greentechmoviefestival.ro. Vrem sa facem cea mai ampla comunitate online de exemple pozitive din Romania care nu e despre cum sa facem mai bine ca ceilalti, ci despre ce putem face ca ceilalti.

Cel mai bun scurtmetraj ales de un juriu compus din specialisti din domeniul audiovizualului, jurnalisti, reprezentanti ai ONG-urilor de mediu va face dintr-un documentar romanesc dedicat acestui subiect. Filmul documentar va deschide Festivalul de Film GreenTech, un eveniment programat sa aiba loc in octombrie 2017 in orasele Bucuresti, Iasi, Cluj-Napoca, Timisoara si Brasov.

Keep in touch!

Noutati

Green Tech & Film Festival încheie cea de-a șasea ediție, un manifest dedicat promovării reciclării dozel…

Publicat pe 12-04-2023

Green Tech & Film Festival, platforma educațională care promovează un stil de viață sustenabil, conștientizarea protejării mediului și tehnologiile verzi, a adus mesajul reciclării dozelor mai ...

Citeste mai departe

Astăzi începe Green Tech & Film Festival, o ediție specială dedicată promovării reciclării dozelor din …

Publicat pe 12-04-2023

Green Tech & Film Festival, platforma educațională care promovează un stil de viață sustenabil, conștientizarea protejării mediului și tehnologiile verzi, deschide astăzi cea de-a șasea ediție ...

Citeste mai departe

Green Tech & Film Festival 6 își anunță programul

Publicat pe 03-03-2023

Continuă Reciclarea cu Green Tech & Film Festival și Every Can Counts Green Tech & Film Festival - din 2017 – este o platformă educațională care ...

Citeste mai departe

CONFERINȚA GREEN TECH & GREEN INNOVATION

Publicat pe 03-11-2021

Importanța inovației & tehnologiei în construirea orașelor durabile | Inovația, accelerator al reciclării Vineri, 26 noiembrie, 11.00-12.30, conferință hibrid trasmisie LIVE de la Ambasada Suediei ...

Citeste mai departe

Green Tech & Film Festival 5 își anunță programul

Publicat pe 31-10-2021

Green Tech & Film Festival este o platformă educațională care promovează stilul de viață durabil, conștientizarea mediului și tehnologiile verzi existente, prin expoziții, documentare, dezbateri, conferințe ...

Citeste mai departe

GreenTech Film Festival 4: biodiversitate, tehnologie, inovaţie şi consum responsabil

Publicat pe 03-12-2020

După trei ediţii organizate în prezenţa publicului, în săli de cinema şi spaţii alternative din Bucureşti şi Cluj-Napoca, toate evenimentele şi proiecţiile GreenTech Film Festival din ...

Citeste mai departe

GreenTech Film Festival 4: acces la evenimente şi proiecţii de film exclusiv online timp de şapte zile

Publicat pe 10-11-2020

GreenTech Film Festival, eveniment dedicat educaţiei și promovării unui stil de viaţă sustenabil, grija faţă de mediu şi tehnologiile verzi, se mută anul acesta în mediul ...

Citeste mai departe

GreenTech Film Festival: ediţia 4 se va desfăşuara exclusiv online | 16-22 noiembrie 2020

Publicat pe 04-11-2020

GreenTech Film Festival revine cu o ediţie specială, #gtff4you, desăşurată în perioada 16-22 noiembrie 2020, exclusiv ONLINE. Programul este disponibil aici: https://greentechfilmfestival.ro/program.

Citeste mai departe

GreenTech Film Festival – despre calea către sustenabilitate

Publicat pe 16-12-2019

De la antreprenori, reprezentanţi ai mediului ONG, reprezentanţi ai autorităţilor, până la cadre didactice, părinţi şi elevi, cu toţii au avut un lucru de spus sau ...

Citeste mai departe